България Север

Зов за помощ: Да дарим шанс за живот на бебе Марая

Благотворителен концерт организират в Плевен на 6 ноември

Марая е 3-месечно бебе от Ловеч. В първите дни след раждането й родителите й – Пламен Кръстев и Анита Георгиева, се радват на щастието си. До момента, в който се установява, че бебешката жълтеница не минава. И след прегледи и изследвания в Плевен и в педиатрична клиника в София става ясно, че малката Марая е с вродена аномалия – атрезия на жлъчни пътища и липса на жлъчен мехур. Единственото лечение на рядкото заболяване е трансплантация на черен дроб в чужбина. Родителите ѝ са безкрайно разтревожени и решени да се борят до край за живота на детето си. Те отправят призив-молба за набиране на средства, тъй като сумата от 250 000 лв. е непосилна за тях. Освен това няма време – всеки ден е важен, забавянето може да доведе до фатален край.

Адриана Матева и Владимир Георгиев, възпитаници на ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен ни писаха за проблема на малката Марая и родителите й. Те, както и други доброволци и хора с големи сърца, помагат на Марая. По тяхна информация, за събирането на средства са поставени дарителски кутии на различни места в страната. В Плевен и в още няколко града ще се проведат благотворителни концерти.

Концертът в Плевен ще се състои в читалище „Съгласие“ на 6.11.2018 г. от 18:00 часа и в него ще участват няколко плевенски училища и детски градини, както и няколко гост-изпълнители. 

Открита е дарителска сметка на името на малката Марая.

УниКредит Булбанк
IBAN: BG83UNCR70001523369899
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Марая Пламенова Кръстева

Регистрация в онлайн платформата за дарения и помощ: https://helpkarma.com/campaign/dari-shans-za-jivot-na-bebe-maraia-186

Фейсбук страница: Да дарим шанс за живот на бебе Марая

Инстаграм страница: @a_v_ph

Материалът Зов за помощ: Да дарим шанс за живот на бебе Марая е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.