България Север

Председателят на СДС Румен Христов: Габрово е опразнен град!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габрово е опразнен град. Няма млади хора! Това заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов. Той сподели още, че такава е ситуацията в почти цялата страна, тъй като няма качествена работна среда.

По думите на Христов в Габрово липсва политика за привличане на инвестиции, което е и причината хората да напускат града, както и другите доскоро големи областни населени места в страната.

Поводът за визитата му в Габрово бе Областен съвет на СДС, по време на който ще бъдат избрани делегати за регионалните конференции. Тези делегати ще изберат членовете на Националния изпълнителен съвет на партията.

Христов открои някои проблеми, характерни за нашия град, чиито отговори очаква. „Защо след като бе реализиран проектът за Водния цикъл в Габрово цената на водата се вдигна два пъти? Защо парите за Маркотия са усвоени, а паркът стои недовършен? Защо ги няма електробусите?“, запита още председателят на СДС.

Според него следващите местни избори, които ще се състоят през есента на 2019 година, са най-важните. От казаното пред медиите стана ясно, че сините ще разчитат на потенциалните 500 000 автентично десни избиратели. „Тези хора ако не гласуват за СДС, не гласуват за никого“, счита Христов.

По думите му стана известно още, че за предстоящите местни избори коалициите ще бъдат решавани от съответните партийни ръководства, тъй като по места се работело добре с различните партии.

По отношение на изборите за Европейски парламент, предхождащи местния вот, пред СДС са три възможности– съюз с ДСБ, с НФСБ на Валери Симеонов и ВМРО на Красимир Каракачанов, или самостоятелно явяване за гласа на избирателя.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Председателят на СДС Румен Христов: Габрово е опразнен град! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.