България Север

Проф. Евгения Йорданова беше удостоена с наградата на името на проф. Константин Чилов

На тържествена церемония в Медицинския университет – Плевен, бяха връчени плакети на 28 преподаватели, израснали в академичното си развитие през послeдната година

Проф. Евгения Йорданова беше удостоена с наградата на името на проф. Константин Чилов за дългогодишната й народополезна дейност като лекар, учен и преподавател с висок професионализъм и лекарска етика.

Наградата се връчва от Министерство на здравеопазването, БАН, Национален алианс „Живот за България”.

Грамотата й беше връчена по време на тържествената церемония в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център на МУ – плевен, днес.

Проф. Йорданова развълнувана благодари за наградата и сподели, че проф. Чилов е бил неин учител. „Той беше човек с широка обща и богата медицинска култура и направи твърде много за издигането на здравеопазването в България. Възпитаник на немската школа, проф. Чилов донесе много за развитието на българската параклиника, лабораторните изследвания при чернодробна цироза, хепатит. Човек, който отдаде целия си живот за развитието на българската медицина. 120-годишнината от неговото рождение заслужава уважението, избора и изводите на младите колеги, които имат задължението да уважават кадрите, от които са се учили. Така науката върви напред. Това е благодарността. Благодаря за уважението, което ми е оказано“, сподели проф. Йорданова.

След официалното откриване на Факултет „Фармация“, ректорът проф. д-р Славчо Томов удостои с плакети на университета 28 преподаватели, израснали в академичното си развитие през послeдната година. Общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 13; на придобилите научна степен „доктор на науките“ –2; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 12; „доцент“ – 12 и „професор“ – 4.

 

На

Материалът Проф. Евгения Йорданова беше удостоена с наградата на името на проф. Константин Чилов е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.