България Север

316 читателски карти получиха габровци в Деня на народните будители

снимка: Община Габрово, Архив

За пореден път Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ покани своите потребители да се регистрират и получат безплатни читателски карти по повод емблематичния български духовен празник 1 ноември – Ден на народните будители.

Габровци получиха общо 316 потребителски карти, по повод празника и в изпълнение на желанието им да бъдат част от читателите на Габровската регионална библиотека – любимо място за граждани и гости на града.

Потребителската карта дава право на регистрираните читатели в рамките на една година от датата на издаване да ползват услугите на всички отдели на библиотеката – читални, Информационен, интернет и дигитален център, отдел „Краезнание”, Заемна за възрастни читатели, отдел „Изкуство”, Детски отдел.

От Детски отдел и Заемната за възрастни читатели могат да бъдат заемани книги и материали за дома.

В читалните се ползват периодични издания (списания и вестници), както и специализирана литература от всички областина знанието. В библиотеката са обособени компютъризирани читателски места за издирване на информация и ползване на Интернет.

Чрез посредничеството на „Междубиблиотечно заемане на документи” на желаещите могат да бъдат доставени за ползване книги и документи от други библиотеки в страната и в чужбина. В Детски отдел може да се ползва напълно безплатно образователната платформа „Уча се“.

Потребители на библиотеката с актуална регистрация за услуги могат да се включат в различни безплатни обучения, организирани от библиотечния екип – обучения за придобиване на начални компютърни умения, за работа със смартфони и таблети, за основна финансова и комуникационна грамотност и други.

В празничния ден в основната сграда на библиотеката са издадени 293, а в Детски отдел – 23 карти за деца и ученици до 14 години.

По повод първия учебен ден и новата учебна година бяха издадени още 258 читателски карти на ученици, което доказва, че интересът към библиотечните услуги продължава да расте.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът 316 читателски карти получиха габровци в Деня на народните будители е публикуван за пръв път на Gabrovo News.