България Север, Общество

Пламен Димитров, КНСБ: Протестът на хората е справедлив!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Протестът на хората, искащи по-високи доходи, е справедлив! Ние подкрепяме всички, които искат по-високи заплати. Това заяви пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров при посещението си в Габрово.

„Хората, излезли на улицата да търсят по-високи заплати, ще срещнат нашата подкрепа“, обяви президентът на синдикалната организация. По думите на Пламен Димитров някои от исканията на гражданите обаче са невъзможни.

„Не могат да паднат цените на горивата, така както хората очакват. Сигурно 2,3 или 5 стотинки сигурно е възможно, но не и с 1 лев. Подкрепяме като цяло хората, искащи по-добро качество на живот и по-високи доходи“, коментира още синдикалният лидер.

Според Пламен Димитров въпрос, с много въпросителни, е това как може да бъде постигнато. „Всички заплати трябва да се вдигат с темпове, които са минимум 12-15 % на година“, категоричен бе той. По думите му икономическа възможност за увеличение съществува.

„20 милиарда бе печалбата на бизнеса за 2016 г., обявена през 2017 г. Сега за тази година данните са почти същите. Това са 20 милиарда, без банковия сектор, печелещ по 1,2 милиарда годишно. Двайсет милиарда печалба и да няма откъде да вдигнем заплатите…? Съжалявам, очевидно има как да бъдат вдигнати“, каза в заключение президентът на КНСБ.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Пламен Димитров, КНСБ: Протестът на хората е справедлив! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.