България Север

Спартански се среща с шефа на полицията заради инвалидните карти за паркиране

Кметът Георг Спартански обяви на днешния брифин с ръководството на общината, че е уговорил среща с директора на МВР – Плевен Красимир Начев по повод зачестилите случаи на плевенски полицаи, използващи неправомерно инвалидни карти за паркиране. Градоначалникът цитира конкретни случаи, при които полицейските служители заплашват инспектори на общината по време на тяхната служебна дейност при репатриране на автомобилите им, че „ще ги гонят до дупка”.

„Дал съм разпореждане на хората от инспектората да си вземат светлоотразителни жилетки, да си сложат пожарогасители, да си слагат коланите по време на движение, нищо че полицаите не ги слагат, да изпълняват всичко, каквото пише в Закона за движение по пътищата. Когато има случаи на полицаи, които се опитват да се отърват от санкции за това, че са паркирали, както на тях им харесва и да се опитват да въздействат на общински служители да не си вършат работата или да заобикалят наредбите на Община Плевен и закона – да ми докладват лично.”

Кметът обяви, че във връзка със заплахите и заканите срещу общински служители ще поиска от старши комисар Красимир Начев полицаите, свързани със случая, да си понесат наказанията и санкциите.

Материалът Спартански се среща с шефа на полицията заради инвалидните карти за паркиране е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.