Бизнес и Политика, България Север

Младежи ще се учат как се прави реален бизнес в съвременни условия

„Подадена ръка за успешно реализиране -2” е проект, който за втора поредна година се разработва от Регионален бизнес център – Плевен, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта /2016 – 2020/ към Министерство на младежта и спорта. Стойността на финансирането по проекта е близо 14 хиляди лева, а реализацията му е определена за 6 месеца, информира на пресконференция в БТА неговият ръководител Царин Аспарухов. По думите му по-голямата част от лекторите в учебната програма са бивши преподаватели в университети и средни училища, които понастоящем работят в реалния бизнес.

Настоящият проект има за цел да засили развитието на предприемаческо мислене у младите хора, да започнат свой бизнес и да видят как реално започва този бизнес. Включени са младежи от Плевен и региона, като има такива, които са участвали миналата година и са се включили отново в този проект.

Целевата група е 15 – 29 години.

По време на обучението ще се използва т. нар. платформа „виртуална класна стая”, която е хит в преподаването напоследък в доста развити страни. Особено внимание ще се обръща на запознаването с успешни бизнес практики – да се види как е възникнала идеята в определен предприемач и как е развита за да достигне до успешния бизнес. В програмата за обучение е включен и тридневен младежки лагер по предприемачество, където участниците ще подготвят свои презентации и ще обменят информация с местни представители на бизнеса. По време на младежкия лагер ще бъде заснет и кратък видеофилм, който ще има за цел да насърчи младите да изпълнят своите мечти.

Различните направления в проекта са създадени на базата на опита, който преподавателите вече имат от миналата година. Те споделят, че най-голям интерес у младите има към специалности, като екологично земеделие, туризъм и онлайн търговия. Проектът ще приключи през май месец следващата година.

Материалът Младежи ще се учат как се прави реален бизнес в съвременни условия е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.