България Север

Гулянски полицаи задържаха грабители часове след престъплението

Четиримата извършители са приведени в ОЗСА-Плевен след светкавични действия на полицията под контрола на Районна Прокуратура – Никопол

На 12 ноември 2018 година в 07:10 часа в полицията в град Гулянци е постъпил сигнал, че в земеделски парцел със зелеви насаждения в местността „При барата“ в землището на село Ленково е извършен грабеж. При проведените първоначални оперативни действия е установено, че на 11 ноември около 21:00 часа непознати мъже са нанесли побой и са привели в безпомощно състояние 55-годишен работник в земеделския имот, за да му отнемат 220 лева в банкноти с различен номинал, газов пистолет, дигитално радио – неустановени марка и модел, и около 200 кг зеле. Нападателите се оттеглили с автомобил в неизвестна посока. Уведомен е прокурор. От проведените процесуално-следствени действия са установени извършителите – 46-годишен от село Шияково, 43-годишен, 35-годишен и 28-годишен, тримата от град Гулянци. В хода на разследването са извършени претърсвания на адреси в град Гулянци, село Бръшляница и село Шияково,  откъдето са иззети отнетите вещи от грабежа. Те се намират на съхранение в Районно управление гр.Гулянци. Извършителите са разпитани пред съдия от Районен съд гр.Никопол и са направили самопризнания. С постановление на прокурор от Районна Прокуратура гр.Никопол им е взета мярка за неотклонение задържане в ОЗСА-Плевен за 72 часа. Продължава работата разследващ полицай Образувано е досъдебно производство.

Материалът Гулянски полицаи задържаха грабители часове след престъплението е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.