България Север, Спорт

Спортното министерство ще финансира подготовката на Ивет Горанова за олимпийска квота

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие 18-годишната Ивет Горанова и нейния личен треньор Ангел Ленков, след като плевенчанката завоюва бронзов медал на Световното първенство по олимпийско карате за жени в кат. до 55 кг. Ивет Горанова и Ангел Ленков получиха почетни плакети на Министерството на младежта и спорта (ММС) за постижението им.

Треньорът Ангел Ленков трябва да изготви специална програма за състезателката, която ще бъде финансирана приоритетно от ММС с цел спечелване на олимпийска квота за игрите в Токио през 2020 г.

На срещата присъства и президентът на плевенския КБИ „Петромакс“ Русалин Русалинов, който е вицепрезидент на Българската национална федерация по карате.

Министър Кралев благодари на Ивет Горанова за нейното постижение, допринесло за спортната слава на България. От своя страна Ивет подари на министъра копие от бронзовия си медал.

Плевенският кмет поздрави официално Ивет Горанова за бронза от Мадрид 

Материалът Спортното министерство ще финансира подготовката на Ивет Горанова за олимпийска квота е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.