България Север

„Боинг боинг“ стана част от Годината на европейското културно наследство в Плевен

При пълна зала и с вход свободен за гражданите като част от инициативите на областна администрация по повод годината на европейското културно наследство в плевенския театър се игра спектакълът „Боинг боинг“ от Марк Камолети.

Под режисурата на Васил Василев забавната „игра на любов“, комбинативност и словесна находчивост пресъздадоха талантливите актьори Петко Венелинов , Димитър Бенекин, Бориса Сарафова, Елица Анева, Камелия Хатиб, Нина Илиева – Петкова и Сергей Константинов.

Публиката бе неволно и съвсем естествено въвлечена в комичните ситуации, произтичащи от амбициозния план на Бернар да надхитри обществените очаквания за сериозно обвързване в годеж и брак. Воден от строго организиран летателен график,  младият мъж успява да реализира утопията на съвременния мъж – три паралелни живота с три красиви годеници.

И въпреки предизвикателствата на съдбата и промените, с които реалността разбива това утопично паралелно настояще, „системата“ намира своето продължение, за  да създаде нови условия за „игра на любов“.

Материалът „Боинг боинг“ стана част от Годината на европейското културно наследство в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.