България Север

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ участва в Седмицата на професионалните умения

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово се включи в отбелязването на Седмицата на професионалните умения, която се провежда в цяла България.

По този повод днес, 28 ноември, в габровското техническо училище беше организирана кръгла маса, по време на която бе представено как младите „василиадевци“ от различни специалности прилагат своите професионални умения в реална производствена среда.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дванадесетокласници, от специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Системно програмиране“, споделиха за своя опит, натрупан по време на реализацията на проект по „ЕРАЗЪМ +“ и учебната им практика във фирми в испанския град Валенсия.

Техни съученици от 11 клас, специалност „Мехатроника“, разказаха за практическото им обучение в реална работна среда в габровските фирми „Габинвест“, „Цератицит“, „Резбонарезни инструменти“, „Импулс“, „ЗГПУ ГРУП“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В дискусията, посветена на пряката връзка „средно образование – висше образование – бизнес“, взеха участие директорът ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово инж. Васил Христов, представители на „Габинвест“ и преподаватели от Технически университет – Габрово.

По време на кръглата маса представителите на габровския бизнес изказаха своето задоволство и удовлетвореност от подготовката, която учениците, работещи в техните фирми, притежават и демонстрират в производствената среда.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът ПТГ „Д-р Никола Василиади“ участва в Седмицата на професионалните умения е публикуван за пръв път на Gabrovo News.