България Север

Пламен Петков представя новата си книга „Голямата работа“


Новата книга на автора Пламен Петков „Голямата работа“ ще бъде представена в сряда, 5 декември, от 17.30 ч. в Регионална Библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово. Книгата е издадена с мисия. В нея има много послания, вмъкнати в сюжетите.

Идеята е хората да се замислят за своя живот, за този на българите като цяло, за това какво приемаме или не приемаме за нормално.

„Казвам се Пламен Петков и съм роден в град Русе през 1978 г. Завършил съм немска гимназия (Deutsche Schule) в Русе и след това Информатика в РУ „Ангел Кънчев“. Съчинявам стихове от втори клас, а започнах да ги записвам в трети. Година по-късно получих и награда за първия акростих в живота си, който бе публикуван в сборник с детски произведения. По това време посещавах кръжок по поезия. В пети клас съчиних криминална поема с повече от двайсет куплета. Бях вдъхновен от два романа на Павел Вежинов. На седемнайсетгодишна възраст направих опити и в прозата.

В творческото си развитие съм се „учил“ от Христо Ботев, Иван Вазов, Реймънд Чандлър, Агата Кристи, Сидни Шелдън и още много автори. Прекланям се пред гения Ботев и пленяващия стил на Реймънд Чандлър. През 2017 г. издадох първата си книга „Престъпни мисли“.

Пиша хумор, сатира, различни по жанр разкази, романи, стихове, сценарии. Специално в разказите залагам на интригуващ сюжет, при който действието се развива динамично. Целта ми е така да завладея вниманието на читателите, че да не могат да откъснат очи, докато не стигнат края“, споделя авторът на книгата.

И във втората си книга „Голямата работа“ Пламен Петков ни среща с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси. Но тук авторът е включил много по-разнородни по съдържание разкази.

В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.

За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети остави без дъх.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите, пише в рецензията си за книгата Крум Гергицов.

Изданието е сборник с проза, сатира и поезия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Пламен Петков представя новата си книга „Голямата работа“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.