Интериор

Малко студио с големи възможност [32 м²]

Малкото жилище е собственост на младо семейство без деца, така че макар и крайно скромна, площта от 32 м² е прецизно разпределена, за да посрещне всички нужди на собствениците. Интериорът е в скандинавски стил, който е известен със своята способност да разширява помещенията визуално, благодарение на изобилието от бели повърхности и семпъл дизайн на мебелите.

Апартаментът предлага на своите собственици функционална кухнята, зона за отдиха, работно място и наличието на много и разнообразни места за съхранение на вещи и дрехи. За да се постигне всички това, дизайнерите са използвали всеки сантиметър от пространството, а също така са приобщили балкона към жилищното пространство. Върху получената допълнителна площ е организирана работната зона с бюро и отворени рафтове, побиращи голям брой списания и книги.

Основното помещение е разделена на две зони. В едната е позиционирана спалнята, срещу която се намира телевизора, а във втората част откриваме малка кухня и маса за двама. До врата на стаята е позициониран масивен гардероб от пода до тавана. върху който е поставено голямо огледало, което естествено увеличава пространството. За да се постигне едно по-приятно и функционално зониране, спалнята е отделена от останалата част на стаята чрез плътна завеса, която се използва при нужда.

Жилището се усеща много приятно и въпреки преобладаващия бял цвят, интериорът по никакъв начин не изглежда монотонен и скучен. За това се грижат жълтите акценти, небрежно разпръснати във всяка част от жилището, както и решените в черно елементи, като плочките в коридора, кухнята и банята и стената зад трапезната маса, покрита с черен материал, позволяващ писането върху повърхността с тебешир.

Дизайн: Alexandra Sizinceva (suninroom.ru) | Източник: Pinwin