България Север

Жена от Габрово „спонсорира“ мним антитерорист с над 15 000 лева!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пореден случай на крупна телефонна измама само за тази седмица разследват габровските криминалисти, става ясно от информация, оповестена от пресцентъра на полицията.

Този път измамниците, действащи в Габрово и региона, се представиха за служители на „Национална служба за борба с тероризма“, а тяхна жертва стана 55-годишна жена от областния град, разделила се с над 15 000 лева.

Престъплението било извършено на 5 декември, за времето от 10.30 до 16.00 часа, а сигналът за измамата подала вчера, 6 декември, самата жертва.

Тя обяснила пред габровските разследващи, че първоначално на домашния й телефон получила обаждане от лице, представило се за главен комисар от „Национална служба за борба с тероризма“, което я предупредило. След това с нея се свързал друг мъжки глас, който отправил заплахи за нейния живот и сигурността на семейството й.

Последвало ново телефонно обаждане от „антитерориста“, който заявил на 55-годишната жена от Габрово, че за да не й се случи нищо лошо или някой от семейството й да пострада от действията на престъпната група, трябвало да съдейства на „службата“, като предостави всичките си налични пари.

Шашната от цялата история и в стремежа си да предпази себе си и своето семейство, жертвата изобщо не подложила на съмнение достоверността от чутото в телефонната слушалка и набързо събрала спестяванията си.

Нанесената ѝ имотна щета възлиза общо на 12 000 лева и 1 600 евро. По случая е образувано досъдебно производство.

Ще припомним, че това е втората крупна измама, извършена през тази седмица на територията на Габрово. В понеделник, 3 декември, 71-годишна баба от Габрово заяви в полицията, че е била измамена с 44 500 лева, отишли за арестуването на телефонни измамници.


Хора! Бъдете внимателни! Предупредете възрастните си родители и близки. Говорете с тях да не дават пари на непознати, дори представящи се за полицаи, още повече поискани по телефона!

От полицията за пореден път апелират и призовават гражданите да не се поддават на манипулации.

Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата. Институциите не събират пари на ръка. Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера си на мобилния телефон и адреса си!

Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Жена от Габрово „спонсорира“ мним антитерорист с над 15 000 лева! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.