България Север, Спорт

Плевен отново бе домакин на международния турнир по борба „Освобождение“

В Плевен днес беше открит традиционният за града международен турнир по борба за деца, момчета и девойки „Освобождение”. Спортното събитие е посветено на 141-вата годишнина от освобождението на Плевен от турско робство на 10 декември 1877 г. и се организира от клуба по борба в Плевен „Изобор” и Община Плевен.

В турнира участваха общо 14 отбора от цяла България и 4 чужди отбора от Русия, Румъния и Гърция, която се включи с 2 отбора. При децата участниците бяха разпределени в 3 категории, при младежите – в 14, а при девойките – в 3. В настоящата спортна надпревара не участваха кадетите и юношите заради участие в лагери с националния отбор. Поради военното положение в определени части на Украйна в състезанието не участваха двата заявили интерес към турнира отбори от там. Общият брой на състезателите бе 145, като най-леките бяха по 35 килограма, а най-тежките – 85-килограмови.

Турнирът беше тържествено открит от зам.-кмета на Община Плевен Иван Кюлджийски, който пожела на всички участници успех и постигане на върховни резултати в спорта. При откриването от името на клуба по борба „Изобор” – Плевен и лично от неговия президент Володя Вълков с почетна грамота беше награден дългогодишния треньор по борба Тодор Здравков по случай неговата 70-годишнина. Юбилейна грамота Здравков получи и от името на Българската федерация по борба.








 

Материалът Плевен отново бе домакин на международния турнир по борба „Освобождение“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.