България Север

Злато за футболистите на СУ „Пейо Яворов“  от „Купата Освобождението на Плевен“

На 7 и 8 декември се проведе традиционния турнир в УСШ гр. Плевен по футбол за 3 и 4 клас „Купата Освобождението на Плевен“, където СУ“ Пейо Яворов“ спечелиха първото място. В груповата фаза победиха   съответно училищата на СУ „ Иван Вазов“ с  резултат 5:1 и  ОУ „Христо Ботев“ с  резултат 4:1.

На финала срещу ОУ „Патриарх Евтимий“   първото полувреме завърши  при резултат 1:1. През второто Яворовци отбелязаха още три безответни гола и спечелиха с категоричния резултат 4:1. Много силно се представиха  Преслав Лазаров, Венелин Николов и Даная Лалова, а техния ръководител  Мариян Георгиев беше избран за най-добър треньор на турнира, който беше и последен за него като ръководител на това училище.

За последните 14 години този турнир СУ“ Пейо Яворов“  го печели за шести път, имат  още три втори и три трети места, което ги прави най-силно представящото се училище за „Купата Освобождението на Плевен“.

Материалът Злато за футболистите на СУ „Пейо Яворов“  от „Купата Освобождението на Плевен“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.