България Север

Поредните безразсъдни шофьори – пияни и надрусани, засякоха по пътищата в Плевенско

На 21 декември 2018 година в град Долни Дъбник е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“ от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и РУ-Долни Дъбник. В 13.00 часа на улица „Ал. Стамболийски“ е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“. Проба с техническо средство е показала, че водачът – 20-годишен от същия град управлява под въздействието на наркотични вещества – марихуана. При извършено претърсване и изземване в „Ауди“-то се намери и иззе топче с размери 3,5 х 2,5 см, съдържащо прахообразно вещество. Предстоят експертизи. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от НК и по чл. 343 б, ал.3 от НК, по което работата продължава.

На 23 декември 2018 година в 15:10 часа в  град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Антим I“ и улица „Янтра“ е проверен водачът на лек автомобил „Хонда Сивик“ – 22-годишен от същия град. Техническото средство „дрегер дръг чек-3000“ е установило, че е под въздействието на наркотични вещества – метамфетамин, амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Полицейските действия са в рамките са специализирана операция. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

***

На 26 декември 2018 година около 00.20 часа в село Реселец е настъпило ПТП. Местопроизшествието е посетено от автопатрул и е извършен оглед. Служителите на реда са установили, че водачът на лек автомобил „Киа Рио“ 28-годишен от Плевен е изгубил контрол над управлението. Колата е напуснала пътното платно и се е блъснала в ел. стълб вдясно по посока на движението си. От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер  – 7510″ е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол 1,66  промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП-Червен бряг. Работа продължава разследващ полицай.

На 22 декември 2018 година около 22.40 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Търговска“ и улица „Георги Сава Раковски“, екип от служители в група“Охранителна полиция“ извършва проверка на лек автомобил „Пежо 806“.  Проба с техническо средство установява, че водачът – 39-годишен от село Рупци, шофира с 1.75 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан в полицията за срок до 24 часа. Уведомен е районен прокурор в РП-Червен бряг. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.343 „б“ от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 23 декември 2018 година в РУ-Пордим е започнато бързо производство във връзка с престъпление по чл. 343 „б“ ,ал. 1 от НК. Същия ден в град Пордим на улица „Иван Вазов“ е проверен водачът на лек автомобил „Опел Корса“. Проба с техническо средство установява, че 58-годишният местен жител управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,58 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 58-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

На 26 декември 2018 година във Второ РУ- гр. Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние.  На същата дата около 22:00 часа, в град Плевен, на кръстовището на улица „Васил Левски“ с улица „Дойран“ е проверен 63-годишен плевенчанин и се установило, че управлява лек автомобил „Мерцедес 190д“ с 1,36 промила алкохолна концентрация. За констатираното е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. 63-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор и продължава работа разследващ полицай.

На 25 декември 2018 година в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата около 02.20 часа в град Искър при проверка с техническо средство е установено, че 26-годишен от село Ъглен управлява по улица „Св. Св. Кирил и Методий“ „Алфа Ромео“ с концентрация на алкохол 2,09 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Продължава работа разследващ полицай.

***

На 21 декември 2018 година в РУ-Левски е започнато бързо производство за нерегистрирано МПС. На същата дата около 15.50 часа в село Българене при проверка е установено, че 40-годишен от село Босилковци, обшина Бяла, обл. Русе управлявал лек автомобил „Крайслер с300 “ с немски транзитни табели с изтекъл срок на валидност на 17 юли 2018 година. Уведомен е прокурор при РП – Левски за престъпление по 345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК. Продължава работа  разследващ полицай.

На 23 декември 2018 година в 15:45 часа в хода на специализирана операция в село Глава е проверен 35-годишен местен жител водач на мотопед „Пиаджо“ без поставена регистрационна табела. Установено е, че  мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Материалът Поредните безразсъдни шофьори – пияни и надрусани, засякоха по пътищата в Плевенско е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.