България Север

Задържаха българин, дирен във Франция за сексуално насилие

Снимката е илюстративна

По искане на Окръжната прокуратура в Габрово, задържаха българин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

Съдът уважи искането на габровската прокуратура, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 38-годишния български гражданин.

К.К. е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена на 04.12.2018 г., от заместник – прокурор при Прокурор на Републиката, Окръжен съд във френския град Шамбери, за задържане и предаване на съдебните власти на българския гражданин, който се издирва за изпълнение на Заповед за задържане от 29.11.2018 г., с цел провеждане на наказателно преследване за извършено на 07.11.2015 г. в LES MOLLETES (Окръг 73), на френска територия, закононарушение – сексуално насилие.

По искане на прокуратурата по отношение на К. К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с цел осигуряване участието му в производството по изпълнение на Европейска заповед за арест до фактическото му предаване на френските съдебни власти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Задържаха българин, дирен във Франция за сексуално насилие е публикуван за пръв път на Gabrovo News.