България Север, Спорт

Левски взима Мартин Райнов, капитан на Берое

снимка: ПФК „Берое“

Ръководството на Левски е успяло да се договори за предварителен контракт с капитана на Берое и национал – габровеца Мартин Райнов, твърди „Тема спорт“, цитиран от topsport.bg.

Както е известно, „сините“ искаха българския национален футболист още през лятото, но до трансфер така и не се стигна, заради което столичани решиха да направят втори опит, който изглежда ще е успешен.

Настоящият договор на Райнов с Берое изтича през лятото, а той все още не го е подновил, като по всяка вероятност изобщо няма да го стори, допълват от вестника. Според информацията, още в началото на януари 2019 година, Мартин ще подпише със столичния гранд.

Когато това се случи, двата клуба ще се договорят за сделка още през зимата, тъй като ако капитанът премине на „Герена“ през лятото, старозагорци няма да получат никакви пари от трансфера.

Мартин Райнов е роден в Габрово. Играе като опорен полузащитник. Възпитаник е детско-юношеската школа на „Берое“.

През 2007 година тогавашният директор на ДЮШ Красимир Мечев преминава в Славия след прогонването на Николай Банев и взима със себе си най-талантливите юноши на Берое разбивайки силният набор на Тодор Станев. Райнов остава верен на Берое и отказва на предложението.

През сезон 2010/2011 габровецът се подготвя с мъжкия тим на старозагорци, като операция от апендицит не му позволи да дебютира в „А“ група.

През сезон 2011/12 г. Мартин Райнов игра под наем в „Етър“ и „Сливен“. През есента игра в 10 мача за „виолетовите“ в Източната „Б“ група и реализира гол с глава във вратата на „Доростол“ (Силистра).

Дни преди затварянето на трансферния прозорец премина в състава на „Сливен 2000″ и се разписва на два пъти.

След силното си представяне във втория ешалон се завръща в „Берое“ и записва 16 мача с екипа на старозагорци за първенство с 414 игрови минути, 2 мача за Купата на България с 2 отбелязани гола и 1 мач в турнира Лига Европа.

През февруари 2014 г. е преотстъпен на „Банско“, където записва 13 мача и 4 гола. През лятото на същата година Райнов преминава в състава на „Хасково“, където за един сезон изиграва 29 срещи.

През есента на сезон 2015/16 г. изиграва 20 мача за „Локомотив“ (Горна Оряховица), в които бележи 5 попадения.

През зимата на 2016 г. подписва договор с „Локомотив“ (Пловдив), където играе последно. За пловдивските „железничари“ изиграва 31 срещи, в които бележи 3 попадения.

Райнов е бивш младежки национал на България и изиграва една среща с представителния отбор на страната. Носител на Купата и Суперкупата на България с „Берое“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Левски взима Мартин Райнов, капитан на Берое е публикуван за пръв път на Gabrovo News.