България Север

Рисунка на дете от арт школа „Колорит” украси календар в Полша

Рисунката „Щъркелът и пролетта” на десетгодишния Йордан Гъдулков от арт школа „Колорит” е отпечатана в луксозен календар за 2019 година в Полша.  Това съобщи Майя Ананиева, ръководител на арт школата. Плевенското дете спечели специален приз за своята живописна творба в XVI Международен конкурс „Четирите сезона” в град Тичи – Полша.

Журито е избрало 12 детски творби, които са включени в „Календар на дъгата”. За тези специални награди са се състезавали 2 360 творби на деца от различни страни на възраст от 5 до 18 години. Рисунката на Йордан Гъдулков е украсила месец април. С почетни награди са удостоени номинираните за приз Лора Чолакова – 7 г., Ивайла Иванова – 11 г., Бонка Мечева – 11 г. и Християна Дечева – 15 г. Заедно с дипломите, наградените деца и ръководителят на школата Майя Ананиева получават по екземпляр от луксозния календар. Вече традиционно рисунка на дете от „Колорит” присъства на страниците на получилия международна известност полски календар.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът Рисунка на дете от арт школа „Колорит” украси календар в Полша е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.