България Север

Кристина Сидорова: Бабинден е благословен празник!

снимка: БСП – Габрово

Кристина Сидорова поздрави медиците от Родилното и Неонатологичното отделение в Габрово и АГ – отделението в Севлиево по случай техния професионален празник – Деня на родилната помощ, известен в народната традиция като Бабинден.

снимка: БСП – Габрово

„21 януари е благословен празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Ден, в който всяка година отдаваме почит и благодарност към труда Ви, уменията и силите Ви, с които помагате да се дари нов живот“, каза днес народният представител при посещението си в лечебните заведения и пожела здраве и удовлетворение на медиците, дарявайки ги със специално изработени за празника торти.

снимка: БСП – Габрово

След това Кристина Сидорова проведе първата за годината си отворена приемна за гражданите на Община Севлиево.

За пореден път местните повдигнаха въпроса с проблема с водоснабдяването, изразявайки мнението си красноречиво с думите – “В този град вода няма да има” и “Майки с деца напускат града ни, защото нямат условия да ги гледат”.

снимка: БСП – Габрово

Сред темите, които вълнуваха гражданите на втората по големина община в региона, бяха както лични и битови казуси, така и такива, които са причинили материални щети и са увредили недвижима собственост на възрастни хора. Друг проблем, поставен пред Кристина Сидорова, бе свързан с имотния регистър.

“Срещите с граждани от региона трябва да се случват ежедневно, не само на приемни”, категорична бе народният представител от левицата на пресконференция след отворената приемна в офиса на БСП в Севлиево.

Кристина Сидорова, заедно с общинския лидер на БСП – Севливо Петинка Михайлова, представи пред медиите законодателните инициативи на ПГ на “БСП за България”, като постави акцент и върху неработещата Национална стратегия за интеграция на ромите, както и върху социалния феномен “деца раждат деца”.

Народният представител изрази мнение и по готвените промени в Изборния кодекс, които ще оставят хиляди населени места без кметове, като посочи пример със Севлиевска община, в която само в 13 населени места ще се избира кмет, при 24 сега. Така малките села ще бъдат освен без здравни служби и охрана, и без законното си право да избират кой да ги управлява, смята още Кристина Сидорова.

“БСП е първата партия, която излиза с платформи. Ние говорим за политика, каква България и Европа искаме и предлагаме”, каза още депутатът от левицата по повод вчерашното политическо говорене на управляващите, в които не са били набелязани никакви конкретни приоритети и мерки.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Кристина Сидорова: Бабинден е благословен празник! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.