Интериор

Модерен дизайн на просторна дневна с кухненски бокс

В статията показваме новия дизайн на едно модерно отворено помещение, събрало в себе си най-важните зони от интериора. Стаята е с големина от 58 м² – размери, които позволила на дизайнерката Олга Рудакова да организира помещението, съобразявайки се изцяло с желанията и вижданията на своите клиенти.

Домакинята обича да се вихри в кухнята и да приема много гости – това е и причината да бъде проектиран големия кухненски остров в кухненската зона. Така домакинята може едновременно да готви и комуникира със своите гости, седящи на високите и удобни бар столове. Големината на телевизора и разстоянието от кухнята до него, позволяват на собственичката да се наслади на перфектна картина, дори когато е близо до печката.

Кухненската част е много внимателно планирана, така че да бъде една изключително функционална зона, но и перфектно вписан детайл в общия дизайн на дневния тракт. Фасадите на кухненското обзавеждане са покрити с фурнир от орех, плотът на масата е изработен от 40 милиметров гранит с леко неравна грапава повърхност, а фаянсовите плочки са в топли пясъчни тонове, отново по желание на домакинята. Обръщаме специално внимание на дървената част на бар плота, изработена от тъмен орех с подчертана текстура и необработен край, който цели да покаже красотата на дървото.

Останалата част от пространството е по-резервирана от към цвят и текстура, тъй като кухнята определя тона на тази стая. Срещуположната стена на кухненския бокс е изцяло превърната във функционална система от рафтове. В центъра е позициониран големият телевизор, локацията на който е съобразена така, че да предложи перфектен зрителен ъгъл от всяка функционална зона на помещението. Срещу ТВ зоната е поставен мек и удобен диван, а зад него кръгла трапезна маса. Всяка зона тук е направена така, че да гарантират удобството и семейния уют на собствениците и техните гости, а секцията за вино, която откриваме до входната врата, гарантира добро настроение.

Дизайн: Олга Рудакова | Снимки: pinwin.ru