България Север

Задържаха плячкаджия, ограбил мъж посред бял ден на бул.“Столетов“

Снимката е илюстративна

По искане на Окръжната прокуратура в Габрово задържаха рецидивист за извършен грабеж. На опасния бандит е повдигнато обвинение за това, че на 5 април миналата година, около 11.30 часа на бул.“Столетов“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 120 лв. от владението на мъж от Габрово, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Рецидивистът блъснал с ръце тялото му, като човекът паднал на земята и с ръце, притискайки тялото му към земята, взел от джоб на якето сумата от 120 лв.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, предмет на повдигнато му обвинение.

По отношение на обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив и съществува реална опасност деецът да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това съдът уважи искането на прокуратура и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицето.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Задържаха плячкаджия, ограбил мъж посред бял ден на бул.“Столетов“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.