България Север

Трима осъдени за нападение и кражба в Бръшляница обжалват пред ВТАС

На 11 февруари 2019 г. (понеделник), от 9,30 часа в Апелативен съд – Велико Търново ще се гледа дело срещу трима мъже, осъдени от Окръжен съд Плевен да лежат зад решетките за нападение и кражба в Бръшляница. Делото е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимите.

Подсъдими по процеса са: Асан М. С. (р.1984г.), Саалим М. С. (р.1988г.) и Самуил Ю. С. (р.1986г.)

Със своя присъда от 06.11.2018 г. по НОХД 277/2017г., Окръжен съд Плевен е признал подсъдимите Асан М. С., Саалим М. С. и Самуил Ю. С. от с. Бръшляница, обл. Плевен, за виновни в това, в съучастие помежду си като извършители, а по отношение на Асан С. и Самуил С. и в условията на опасен рецидив, да са извършили следните деяния:

  1. На 20.10.2017 г. в с. Бръшляница отнели чужди движими вещи – златни бижута и сумата от 810 лева, всичко на обща стойност 2070 лева от владението на собствениците А. Х. П. и Р. М. П. от същото село, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване.
  2. На същата дата в с. Бръшляница унищожили чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на лек автомобил „БМВ“, стъкла от двупластов стъклопакет, два броя армирано стъкло, или всички вещи на стойност 359 лева, собственост на А. Х. П. и Р. М. П.
  3. На същата дата в с. Бръшляница влезли в чуждо жилище, собственост на А. Х. П. и Р. М. П., като деянието е извършено нощем и от три лица.

На основание чл. 23 ал. 1 от НК, Окръжен съд – Плевен определил по едно общо наказание за всеки от подсъдимите измежду определените за трите отделни престъпни деяния, а именно – по 8 години лишаване от свобода за Асан М. С. и Самуил Ю. С. и 4 години и 10 месеца за Саалим М. С., които наказания тримата да изтърпят при първоначален строг режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимите.

Материалът Трима осъдени за нападение и кражба в Бръшляница обжалват пред ВТАС е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.