Интериор

Модерен и просторен интериор на апартамент с площ от 100 м²

Архитектурното студио на Александра Федорова, чиито проекти сме ви показвали и друг път, наскоро представи интериорния дизайн на един просторен апартамент. Интериорът на жилището с големина от 100 м² показва семпла визия в модерен стил, без ненужни мебели и декорации.

Пространството е разделено на две основни области – обща и лична. Влизайки в апартамента, веднага виждаме всекидневната, а стандартният коридор служи само, за да заведе собственичката до отворения гардероб, който е част от общото пространство. Всекидневната е много отворена и е съчетана с кухненска част и трапезарията. Всички зони в това пространство са обединени от една подова настилка – саморазливен матов под с топла пясъчна сянка. Липсата на дървени мебели от дърво се компенсира от използването му върху част от стените, създавайки правилния баланс и нужния уют.

В частната зона се намира основната спалня с прилежащите към нея гардероб и баня. Гардеробното помещение е отделено от основната част посредством огледални панели, които от една страна разделят двете части, а от друга – визуално разширяват пространството на спалнята. Банята е с доста изчистен и минималистичен дизайн, като най-голямо впечатление прави стенната облицовка – гранитогрес с текстура, наподобяваща бетонна повърхност.

Детската стая временно ще играе ролята на гостна стая и място за учене и работа от вкъщи, докато след време не се превърне в истинска детска стая. Бившият балкон е приобщен към стаята и там е сформиран светъл и удобен работен кът, като това ще бъде полезно зониране и за бъдещото дете.

Дизайн: Александра Федорова | Източник: Archiprofi.ru