България Север

Мъж от Плачковци източи близо 9 000 лева от чужда карта

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията в Трявна установи и арестува 34-годишен мъж от Плачковци, изтеглил от чужда дебитна карта на различни банкомати сумата от общо 8 900 лева.

Платежният инструмент бил собственост на 66-годишна жена от Плачковци, жертва на престъпните намерения на своя безскрупулен съгражданин.

Жената се оплакала в полицията, че от 22 май до 6 юни миналата година от картата й били изтеглени близо 9 000 лв, без нейно знание и разрешение.

Узнала за липсата на парите си едва на 12 февруари и веднага алармирала в местното полицейско управление.

Три дни по-късно извършителят на престъплението бил заловен и арестуван. Оказало се, че бил 34-годишен съгражданин на потърпевшата, срещу когото вече е образувано досъдебно производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За още едно разкрито престъпление, свързано с кражба на пари, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

При него непълнолетно лице бе заловено минути след като задигна 150 лева от 71-годишна жена от Габрово, продавачка в търговски обект. Престъплението било извършено на 14-ти февруари, около 16.15 часа.

След проведените незабавни заградителни мероприятия в района на габровското село Костенковци автопатрулен екип на полицията установил и задържал извършителя на деянието. Това било непълнолетно лице от Габрово.

Паричните средства, предмет на кражбата му, били намерени и иззети, а срещу него е образувано дасъдебно производство.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Мъж от Плачковци източи близо 9 000 лева от чужда карта е публикуван за пръв път на Gabrovo News.