България Север

АБВ ще иска право на отговор по БСТВ за твърдението на Велизар Енчев, че била дясна партия

„Ние ще потърсим право на отговор, каквото законът ни предоставя, по повод твърдението на журналиста Велизар Енчев в предаване на БСТВ, че АБВ била дясна партия, защото подписала протокол за сътрудничество с дясната партия „Единна Русия“ на президента Путин.“

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти в Плевен. По думите му трябва да е ясно, че докато България и Русия се натоварват с идеологеми и подобен род коментари, от това никой не печели. Петков смята, че за себе си трябва да сме наясно как възприемаме Русия.
„Русия възприемаме като враг или Русия възприемаме не просто като държава-освободител на братски, славянски, православен народ. Самата БСП има договор с „Единна русия”. И ако БСП днес се стреми да се разграничава по някакъв начин от Русия, мисля че това трябва да е ясно за гражданите, в това число за членовете и симпатизантите на БСП. Ние от АБВ сме убедени, че отношенията между България и Русия се нуждаят от друга динамика.”
Румен Петков допълни, че партия АБВ се бори срещу двойните стандарти и ще настоява в ЕС за свалянето на санкциите срещу Русия.

Материалът АБВ ще иска право на отговор по БСТВ за твърдението на Велизар Енчев, че била дясна партия е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.