България Север

Румен Петков: Решението на БСП да напусне парламента е политически неиздържано

Според Румен Петков решението на БСП да напусне парламента е нелогично и политически неиздържано. Това обяви пред журналисти в Плевен председателят на партия АБВ. По думите му, ако се върнем назад – 90-та година почти няма опозиционна сила, която да не е напускала Народното събрание и после да се е връщала доста сконфузена, което БСП направи преди няма и година. Отново напуснаха парламента и отново се върнаха „по терлички” без да го обяснят на гражданите.
Според Петков все пак трябва да си даваме сметка, че изборите са съревнование за участие в парламента и чрез участие в парламента – реализиране на определени политики. Ако си се борил да излизаш от парламента, не участвай в избори. Оставям настрани, че сега клетите депутати от БСП ще ги оставим да живеят на рушвети ли, от какво ще живеят.
Това са просто глуповати решения, които ще поставят самата БСП и нейното народно представителство в много деликатно положение. И не мисля, че от това печели институцията НС, не мисля, че от това печели политическия живот в България, защото тогава, когато ти се чувстваш изчерпан в една институция и я напускаш, въпросите, които възникват са много.
Още повече, че БСП взе решение да извади кметовете си от Националното сдружение на общините, защото не им обръщали внимание и не им се чувал гласа. Левицата за пръв път от създаването си в България няма кмет на областен център.
И вместо да се търсят решения, които да изведат левицата на водеща позиция в местните органи на самоуправление, БСП демонстрира едно усещане за самодостатъчност, което няма как да не води до самота в един момент. А самотата от предните избори видяхме какъв резултат донесе. Още повече ато се вземат стратегически решения за бъдещето на малките болници, болниците в малките общини, за снабдяването със стоки от първа необходимост на отдалечените населени места.
И БСП, отсъствайки от вземането на тези решения, не знам на кого и какво показва, но това е грешка, която ще натегне много лошо.

Материалът Румен Петков: Решението на БСП да напусне парламента е политически неиздържано е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.