България Север

Късо съединение в eлектрическо одеяло подпали къща в с. Бяла вода

На 5 март 2019 година огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в местността „Нежовец“ в град Плевен, село Тотлебен – на главен път Плевен – Русе, село Петърница, град Белене, село Радомирци, село Лепица, град Червен бряг в местността „Папрата“, село Жернов, село Каменец, град Искър, град Кнежа.

Оказали са техническа помощ при отстраняване на опасно надвиснало дърво на улица „Фердинанд Александър“ в град Тръстеник. Погасили са пожар в отпадъци в град Долна Митрополия на улица „Прогрес“.

На 6 март 2019 година в 01:45 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Бяла вода на улица „Васил Левски“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в eлектрическо одеяло. Унищожени са покривна конструкция – 80 кв. м; домашно имущество – дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти и техника. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Белене с един автомобил.

Материалът Късо съединение в eлектрическо одеяло подпали къща в с. Бяла вода е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.