България Север

Плевенският съд прати зад решетките известен крадец на луксозни автомобили

Стоян Янакиев, по прякор „Дългия“, се отличава с изключителна ловкост и умение при преодоляването на системите за защита

Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ се е признал за виновен за две кражби на моторни превозни средства, извършени в периода от 2016 до 2018 г. на територията на гр. Плевен, за което му е наложено наказание 2 /две/ години и шест месеца лишаване от свобода.
Това съобщават от Районната прокуратура в Плевен.
Двете деяния са извършени съответно на 16.04.2016 г. и 11.07.2018 г. като от владението на собствениците им са отнети лек автомобил марка „Ауди“ модел „А3“ на стойност 8 780 лв. и лек автомобил марка „Ауди“, модел „А 4“ на стойност 6 800 лв. Осъденият Янакиев е роден в гр. Плевен, но живее в гр. София. Той е извършител на множество престъпления, голяма част от които са против собствеността с предмет леки автомобили. Същият се отличава с изключителна ловкост и умение при преодоляването на системите за защита на моторните превозни средства. Веднага след извършване на престъпленията осъденият е напускал територията на гр. Плевен с отнетите превозни средства и дълго време не се е завръщал. След извършване на последното деяние Янакиев е установен и задържан, като му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Предвид множеството осъждания на Янакиев, той е осъден за извършените от него престъпления в условията на опасен рецидив по чл. 196, ал. 1,т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. “А“ вр. чл. 20, ал. 2 вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Одобреното от съда Споразумение има сила на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.

Материалът Плевенският съд прати зад решетките известен крадец на луксозни автомобили е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.