Бизнес и Политика, България Север

Цветан Антов: Цинично е от БСП да говорят за строителство на АЕЦ „Белене“

Като цинично определи изказването на Елена Йончева в Плевен областният председател на АБВ Цветан Антов. Според нея, „през 2019 г. Белене трябваше да заработи, ако не беше вредното за България правителството на ГЕРБ и Борисов, което 10 години управлява страната”. Това е манипулация, категоричен е той. И припомни, че преди всички избори АЕЦ „Белене” „стартира“. „През 2014 г. хората в Белене ми казаха, че от БСП са им обещали централата да заработи. Само няколко месеца преди това техният министър Драгомир Стойнев, връщайки се от САЩ заяви, че няма да се строи „Белене“, а седми блок на АЕЦ „Козлодуй” от американската компания за ядрени реактори „Уестингхаус”, каза Антов. „Лично Сергей Станишев спря проекта „Белене” през 2009 г. и „Бургас – Александруполис”. Орешарски спира и „Южен поток”. Цинично и неморално е Елена Йончева днес да твърди това”, добави той. Според него се манипулира общественото мнение и едва ли не БСП е „за” проекта „Белене”. Хората не са късопаметни и още повече в област Плевен, където са най-потърпевши, категоричен е той.

Председателят на АБВ Румен Петков добави, че тогава с Ивайло Калфин са предупредили, че „Уестингхаус”ще придобие криминални измерения. „Първо, че ще фалира – и „Уестингхаус” фалира. Второ, че ще се пропилеят едни огромни пари на данъкоплатеца, които ще бъдат оправдани с това, че ще се направят проучвания, сондажи, възможности да се строи 7-и блок от „Уестингхаус”. За мен е озадачаващо защо прокуратурата е безучастна към това пилеене на пари, персонално към г-н Стойнев”, сподели Петков.

„Несериозно е водачът на евролистата на БСП да говори нагли лъжи и да манипулира общественото мнение. Нека избирателите знаят какви хора ще изпратят в Европейския парламент”, заключи Цветан Антов.

Материалът Цветан Антов: Цинично е от БСП да говорят за строителство на АЕЦ „Белене“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.