България Север

Тримата, пребили магазинера в Габрово, остават в ареста

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Вчера, 17 април, състав на Окръжен съд – Габрово потвърди определението на Районния съд от 11 април т.г., с което по отношение на три лица – Й.А., П.А. и Н.М. от Габрово, е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл.131, ал.1 т.1 и т.12 от НК – причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговски обект в Габрово) след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Престъплението бе извършено на 7 април т.г. в търговски обект на ул. „Николаевска“ в Габрово.

Окръжният съд счете, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и др., може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Съдът взе предвид и останалите изискуеми от Закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предходни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства по отношение на един от тях, които определят обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност.

С оглед изложеното Окръжен съд – Габрово потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд, с което на Й.А., П.А. и Н.М. е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Тримата, пребили магазинера в Габрово, остават в ареста е публикуван за пръв път на Gabrovo News.