България Север, Общество

Изчистиха от графити част от фасадата на Дома на хумора и сатирата

снимка: Дом на хумора и сатирата

През последните дни минувачите, преминаващи по алеята до Музея на хумора и сатирата, станаха свидетели на преобразяването на част от фасадата му.

Това нямаше да се случи без Делян Ангелов, собственик на Услуги ВТ. Той е от Велико Търново и е роден през 1989 година. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, но работи в сферата на услугите.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Делян е единственият лицензиран коминочистач в България. Уменията му на коминочистач са увековечени и в японски филм, сниман в България и излъчен по националната телевизия на Япония.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Вдъхновен от едни от големите индустриалци на Габрово – Иван Хаджиберов и Пенчо Семов, които остават в историята не само с фабриките и иновациите , които въвеждат в следосвобожденска България, но и с голямата си благотворителна дейност и социална ангажираност, Делян Ангелов и неговият екип почистиха с пясъкоструйка на добра воля част от фасадата на Музея на хумора и сатирата. Графитите, които стояха там от години, вече са в историята.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Това не е първият жест на търновеца към Габрово. Преди години отново той почисти две от скулптурите на моста „Игото“, а съвсем наскоро и паметника на Йордан Радославов пред бившия Техникум по текстил.

снимка: Дом на хумора и сатирата

снимка: Дом на хумора и сатирата

Габровци се славят с това, че знаят за какво си струва да дават, а най-хубавото е, че това вдъхновява за добри дела и хора от други градове.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Изчистиха от графити част от фасадата на Дома на хумора и сатирата е публикуван за пръв път на Gabrovo News.