България Север

Бойко Борисов обеща подкрепа за ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия

Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. Тук ще има развойна дейност, ще има производство, ще има развитие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите и ръководството на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в Долна Митрополия, съобщават от правителствената пресслужба.

На работната среща в Долна Митрополия днес присъстваха и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. На срещата бе обсъдена организацията по изпълнение на решението на Народното събрание за откриването /по-точно възстановяването – бел. ред./ на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, считано от 1 януари 2020 г.

На 10 април Министерският съвет взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ /каквото си беше и преди – бел. ред./. Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията /с тези аргументи ръководството и преподавателите настояват от години за възстановяването – бел. ред./

Пред курсантите премиерът Бойко Борисов отбеляза, че държавата ще даде пълна подкрепа за развитието на бъдещото висше училище, защото има голяма перспектива.

Румен Петков към Бойко Борисов: Трябва да има мярка в цинизма и лъжата

Материалът Бойко Борисов обеща подкрепа за ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.