България Север

Габровски пестил на Планински маратон Каланджа

снимка: „Марино България“

След като отличните качества на Габровския пестил, произвеждан от “Марино България”, бяха оценени от ръководителя на Българския Антарктически институт проф. Христо Пимпирев и полярниците от 27-тата Българска Антарктическа експедиция, продуктът ще бъде сред храните и на спортистите на Планински маратон Каланджа.

Състезанието се организира за четвърта поредна година и ще се състои в живописния район на Природен парк Странджа, в близост до село Синеморец. Маратонът започва на 25 май и е дело на спортисти и любители на спорта, с подкрепата на организации и спонсори.


Участниците ще имат възможност да изберат едно от трите трасета с дистанции 12 км, 21 км и 42 км. За най-малките маратонци ще има Мини трасе с дължина 3 км.

Габровският пестил е супер храна за спортисти и хора с активен начин на живот. Благодарение на високата си енергийна стойност, съдържанието на фибри и полезните свойства на сливите, вложени в него, а Габровският емблематичен продукт става все по-разпознаваем в цялата страна.

Признатите вкусови качества на Пестила от все повече български изследователи, спортисти и любители на сладките плодови изкушения допринасят за популярността и все по-отчетливото място на нашия уникален регион.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Габровски пестил на Планински маратон Каланджа е публикуван за пръв път на Gabrovo News.