Бизнес и Политика

Глобалният концерн Trelleborg AB с нова производствена сграда в Перник

Международната компания „Треллеборг Сийлинг Солюшънс“ откри новата си производствета сграда на територията на Перник, съобщиха от местната администрация. Новопостроеното разширение добавя над 1000 кв.м. производствена и складова площ към съществуващото предприятие. Към момента в него работят 150 човека, като през следващите месеци се предвижда да бъдат открити още 60 нови работни места. „Трелеборг Сийлинг Солюшънс“ е световен лидер в областта на инженерните полимерни решения за уплътнение и защита при критични приложения в тежки условия. Разполага с около 120 производствени предприятия в 51 страни по света с над 24 000 служители. Компанията в Перник е специализирана в производството на технически детайли от течен силикон. В предприятието се произвеждат уплътняващи изделия, използвани в автомобилостроенето, медицинската и санитарна техника и оборудване, домакинските електроуреди, грижата за бебетата, и други.

Кметът на Перник Вяра Церовска заедно с управителя на българския клон на компанията Александър Колев прерязаха лентата на новата производствена сграда. „За мен е чест да бъда на откриването на новите мощности и възможности, които има „Треллеборг“ в Перник. Днес се финализира една сделка между Община Перник и фирма „Треллеборг“, с която възможностите й се разшириха с още 7 дка. За нас е привилегия, че толкова сериозна фирма с модерно производство разгръща тук своите възможности“, допълни кметът и пожела успех на компанията.

На събитието присъстваха още областният управител Ирена Соколова, както и Кристиан Бок, президент на направление „Глобални производствени дейности“ на Trelleborg AB.

Снимки: Община Перник