България Север, Общество

Ново обучение в Библиотеката за работа в интернет

снимка: РБ „Априлов-Палаузов“

В обучителния център при Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово се проведе безплатно обучение за придобиване на начални компютърни умения за регистрирани потребители на библиотеката.

В рамките на три дни 10 души, предварително заявили своето желание, се запознаха с основни умения за работа с операционна система, текстообработваща програма, ползване на електронна поща, както и за търсене на информация в интернет. Обучението проведоха инж. Ивелина Пенчева и инж. Мариана Трифонова.

Обученията за граждани са сред традиционните инициативи на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, които се радват на голям интерес.

снимка: РБ „Априлов-Палаузов“

Тази образователна услуга библиотеката предлага като възможност за възрастните хора да преодолеят психологическата бариера от новите компютърни технологии и да продължат активния си социален живот, ползвайки съвременните средства за комуникации и търсене на информация.

За всички регистрирани потребители на библиотеката се предлага ново обучение -„Работа в интернет“. Обучението ще се проведе в 3 последователни дни. Заявления се подават в Обучителен център при РБ „Априлов-Палаузов“.

Обучението се провежда в съответствие с целите на Програма “Глоб@лни библиотеки – България” – превръщането на библиотеките в съвременни информационни центрове, място за учене през целия живот и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Ново обучение в Библиотеката за работа в интернет е публикуван за пръв път на Gabrovo News.