MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

12 юни – Ден за акции на Българската фондова борса

  • 12 юни – Ден за акции на Българската фондова борса
  • 12 юни – Ден за акции на Българската фондова борса
  • 12 юни – Ден за акции на Българската фондова борса

На 12 юни се провежда петото издание на инициативата в полза на индивидуалните инвеститори – „Ден за акции“. Тя се организира от Българска фондова борса и Централен депозитар. „Денят за акции“ има за цел да стимулира активното участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България. 

Инициативата се утвърди за пет години и се очаква с нетърпение от индивидуалните инвеститори в страната. „Денят за акции“ е силен инструмент за насърчаване на тяхната активност и роля на финансовите пазари. Очакванията ни и през юбилейното й издание са отново да бъдат реализирани 3-4 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ

„Близо 20 000 души провериха собствеността си върху акции от началото на годината досега чрез електронните услуги на Централен депозитар. На 12 юни индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го направят напълно безплатно“, допълни Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар .
В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник. 
Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“, няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Original

Споделете

PinIt