България Север, Общество

Започна кампания за превенция на престъпността при младежите

снимка: Община Севлиево

В периода 11 – 12 юни Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево и Младежки център – Севлиево в партньорство с фондация „Кампания А 21” проведоха информационна кампания по темата „Трафик на хора – съвременното робство“.

снимка: Община Севлиево

Повече от 160 ученици от 6 до 11 клас бяха обхванати в дискусии и запознати с темата чрез интерактивни презентации. 20 специалисти, работещи с деца и младежи, представители на образователните институции, социални услуги, дирекция „Социално подпомагане”, преминаха през обучение за разпознаване, превенция и дейности по проблема за борба с трафика на хора.

снимка: Община Севлиево

Лектор беше Антоанета Куик от А 21 – неправителствена организация, ангажирана в борбата с трафик на хора. От интересните презентации по темата учениците научиха, че трафикът на хора представлява нелегална търговия с човешки съдби и че той е най-бързо разрастващото се престъпление по целия свят, генериращо повече от 360 милиарда български лева на година.

снимка: Община Севлиево

Прожекцията на документалния филм „Изчезналите хора“, посветен на борбата със съвременното робство за ученици и общественост, запозна аудиторията с историята на фондацията и дейността й в различни точки по света.

снимка: Община Севлиево

На 14 юни в Центъра по превенция в Детски комплекс „Йовко Йовков” към МКБППМН – Община Севлиево проведе конкурс за детска рисунка. По темата ,,Моят любим приказен герой”, деца на възраст 7-8 г., с удоволствие слушаха и четоха известни приказки, а после направиха илюстрации към тях. За голямото си старание всички получиха книжки с приказки и предметни награди.

С тази инициатива бе поставено началото на летните дейности на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Започна кампания за превенция на престъпността при младежите е публикуван за пръв път на Gabrovo News.