България Север

Откриха наркотици, укрити в габровска гимназия

снимка: Пресцентър МВР, Архив

2,8 грама от наркотичното вещество амфетамин бяха открити в габровска гимназия, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера, в дежурната част на Районното управление в Габрово бил получен сигнал за намерен полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, скрит в електрическо табло, в сградата на една от гимназиите.

На място, след проведен полеви наркотест, криминалистите установили положителна реакция на наркотичното вещество „амфетамин“, което било с тегло от 2,8 грама.

Извършен е оглед на местопроизшествие и по случая е образувано досъдебно производство.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

По отношение на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, съобщават още, че на 29 юни, около 01.35 часа в Габрово, в хода на специализирана полицейска операция е бил арестуван 37-годишен криминално проявен габровец.

Автопатрулен екип на Районното управление спрял за проверка товарен автомобил, с габровска регистрация. Полицейските служители установили, че в него пътувал 37-годишният стар познайник на органите на реда.

При извършения обиск на лицето, в него била намерена пластмасова кутия, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което при направен полевинаркотест реагирало на наркотичното вещество „метамфетамин“.

По случая е образувано досъдебно производство, а разследването, по което се провежда, е под надзора на Районната прокуратура в областния град.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Откриха наркотици, укрити в габровска гимназия е публикуван за пръв път на Gabrovo News.