България Север

Внесоха обвинението на опасен рецидивист, извършил грабеж

Снимката е илюстративна

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителния акт срещу рецидивист, извършил грабеж на възрастен човек, информираха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението е срещу Н.Б. за това, че на 9 септември 2016 г., около 19.30 часа в Габрово, при условията на опасен рецидив – след като е бил осъден на наказания “лишаване от свобода” повече от два пъти за умишлени престъпления от общ характер, отнел от владението на С.С. мъжка чантичка с 32 лева, мобилен телефон, свидетелство за управление на МПС, декоративна икона на Света Дева Мария, и ключове, всичко на обща стойност 142,40 лева, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Рецидивистът употребил за това сила. Той издърпал чантичката от рамото на пострадалия.

На вечерта 9 септември 2016 г., обвиняемият и негов познат отивали към центъра на града, за да си набавят наркотично вещество.

По същото време недалеч от тях по ул.“Свищовска“ се движел сам пострадалият мъж, който се прибирал към къщи и носел мъжка чантичка, поставена на рамото. Виждайки възрастния човек, обвиняемият решил да го ограби, приближил безшумно към него и издърпал със сила чантичката от рамото му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Внесоха обвинението на опасен рецидивист, извършил грабеж е публикуван за пръв път на Gabrovo News.