България Север

Спипаха 75-годишен дядо с марихуана, незаконна пушка и боеприпаси

снимка: Пресцентър МВР – Архив

Полицията в Габрово установи и арестува 75-годишен мъж, заради притежание на марихуана, а при претърсване на къщата му органите на реда се натъкнаха и иззеха незаконна преправена пушка, с множество боеприпаси.

Акцията по задържането на възрастния мъж била проведена на 12 юли, в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на Габрово.

При извършените процесуално-следствени действия в двора на къщата на 75-годишния габровец били открити засадени растения от рода на конопа, а в дома му били намерени и иззети множество боеприпаси от различен калибър и преправена в огнестрелно оръжие въздушна пушка.

Срещу „дядото бандит“ вече са образувани досъдебни производства по няколко от съставите на Наказателния кодекс. Разследването по случаите продължава под надзора на прокуратурата в Габрово.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По отношение на разкритите престъпления, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово съобщават още и едно криминално деяние, чиито автор е установен. В края на миналата година, в габровската полиция започнало разследване за извършено нападение.

Престъплението било извършено пред жилището на 67-годишна местна жителка, която неизвестен я нападнал и след побой й отнел дамската чанта, в която имало портфейл с известна сума пари и мобилен телефон.

След нападението жената била приета в местната болница, със счупена ключица. В резултат на предприето упорито разследване по случая, криминалистите установили и задържали извършителя на тежкото престъпление.

Това бил криминално проявен и осъждан габровец, който бил незабавно арестуван. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Спипаха 75-годишен дядо с марихуана, незаконна пушка и боеприпаси е публикуван за пръв път на Gabrovo News.