България Север

Плевенският зоопарк вече има лиценз до 2024 година

Управителят на общинската фирма „Акварел”, която стопанисва зоопарка в Кайлъка, Красимир Коцев обяви на днешното седмично заседание с ръководството на общината, че зоопаркът вече има официален лиценз, издаден от сертифициращия орган. Документът е със срок на лиценза до 2024 година, уточни Коцев. По думите му има няколко предписания, които са лесно изпълними и касаят подробности около оборудването на клетките. Най-сериозното предписание е за клетката на павиана, която ще се наложи да се разшири, както сочат новите изисквания.

Коцев заяви, че за съжаление ландшафните условия не позволяват зоопаркът да бъде сертифициран като друг тип, освен като ”менажерски”. Той посочи, че са абсолютно неверни и обидни мненията в социалните мрежи, че животните в зоопарка са системно недохранвани. По думите му зоопаркът има договор с лицензирана фирма на животински храни и ръководството може да избира количеството и качеството на фуражите. Коцев предполага, че някои от посетителите на зоопарка може да са се заблудили от вида на някои животни, защото съществува едно линеене и опадване на косми при определени видове когато си сменят козината и това са естествени процеси.

Кметът и шефът на общинската фирма призоваха посетителите на зоопарка за по-добро отношение и внимание към животните.

Материалът Плевенският зоопарк вече има лиценз до 2024 година е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.