България Север

Възстановяват съоръжения след вандалски прояви в „Кайлъка“

Областният управител Мирослав Петров предприема действия за възстановяване на съоръженията след нанесени поражения от вандалски прояви в парк „Кайлъка“.

„На фона на активната работа на доброволците и усилията на областна администрация да поддържа Кайлъка, в парка се случват и поредица от вандалщини, които струват на администрацията не малка сума пари. Последният случай е от преди седмица, когато неизвестни изпотрошиха бариерата, ограничаваща достъпа на превозни средства в парка. Становището на експертите е, че съоръжението не може да бъде ремонтирано и се налага неговата подмяна с ново. Средствата за това ще дойдат от бюджета на областна администрация, в който, отново подчертавам, няма отделно перо поддръжка на Кайлъка”, каза областният управител Мирослав Петров по повод последното поругаване на публична собственост в парка. По думите му областна администрация вече е уведомила отговорните институции за поредната кражба на указателната табела непосредствено до вече потрошената бариера и предстои нейното възстановяване в най-кратки срокове. Той припомни, че обект на вандалски набези често ставаха и чешмичката на алеята към зоологическата градина, съоръженията за отдих и беседките.

„Предприемаме действия и по отношение на опасната за гражданите пергола в Кайлъка. На първо време застрашително висящите елементи ще бъдат отстранени, като предвиждаме това съоръжение да бъде изцяло подменено при първа възможност”, каза областният управител Мирослав Петров. Наред с това той информира, че  продължава почистването на парка от сухите клони, които поетапно се извозват извън парка от общинска фирма срещу заплащане от страна на областна администрация.

Материалът Възстановяват съоръжения след вандалски прояви в „Кайлъка“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.