България Север

Шофьор наду дрегера почти на 4 промила край Габрово

Кьоркютук пиян шофьор хванаха катаджиите край Габрово. Наквасеният почти до несвяст 59-годишен мъж от село Златевци „се отчете“ пред дрегера с умопомрачителните 3,72 промила алкохол в количеството издишан въздух, които изобщо не му попречиха да се метне смело да кара.

Дръзкото и скандално пътно нарушение било установено в събота, 7 септември, на пътя между селата Янковци и Златевци. Тогава екип на габровската полиция, патрулиращ в района, спрял за проверка „криволичещ като метеорит“ по пътното платно лек автомобил, зад волана на който седял незнаещият къде се намира от наздравици 59-годишен шофьор.

Водачът, който видимо бил в неадекватно състояние и със силен мирис на алкохол, едва седящ си на краката успял надуе дрегера и да слиса с отчетения резултат органите на реда. Дисплеят на техническото средство изписал кошмарните данни, подпечатвайки неговото лишаване от свидетелството му за правоуправление за много дълъг период от време и солидна глоба.

Сериозно почерпеният след тежък запой водач приел показанията на дрегера, а срещу него в полицията вече е започнато БП по чл.343б, ал. 1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Шофьор наду дрегера почти на 4 промила край Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.