Бизнес и Политика

Първите изкупвачи на мляко ще регистрират договорите си онлайн

До дни първите изкупвачи на сурово мляко ще могат да регистрират онлайн договорите си в Регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), информираха от Държавeн фонд „Земеделие”. Онлайн регистрацията ще се осъществява чрез подаване на електронни заявления в специално разработената за това Система за електронни услуги, която ще бъде свързана с модула на ИСАК за сектор „Мляко“.

Работи се активно за дигитализацията на всички системи, които  администрира ДФ „Земеделие“, съобщиха още от институцията. Целта е да се намали административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса.

От 10 до 12 септември няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на ДФ „Земеделие“, предупреждават от ведомството. Временното преустановяване на регистрацията се налага заради технологичното обновяване на модула в Интегрираната система за администриране и контрол, и заради завършването на последния етап от връзката му със Системата за електронни услуги за сектор „Мляко“.