България Север

„Изкуство в действие“ открива новия сезон в Къщата на художниците

В Къщата на художниците ще бъде открит новият творчески сезон със станалата вече традиционна изложба „Art in action“ („Изкуство в действие“). Различни плевенски автори ще представят пластики, графики, рисунки, живопис.

„Изкуство в действие“е формация на творци от всички видове и направления в изкуството, в която няма ограничения за пол, възраст, националност, етническа или политическа принадлежност, като всеки неин член е равнопоставен с останалите и запазва своята индивидуалност. Всеки може да инициира или организира реализирането на идея, проект, или проява на формацията. Смисълът на движението „Art in action“ е популяризиране и реализиране на изкуство. Това става чрез всякакви арт прояви: изложби и концерти, уъркшоп, пърформанс, пленери, литературни изяви, спектакли, експозиции в галерии и всякакъв вид и формат на артистично присъствие, при пълна свобода на участници и публика в абсолютно отворена система

Откриването е на 18 септември, сряда от 17,30 часа.

Материалът „Изкуство в действие“ открива новия сезон в Къщата на художниците е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.