България Север

Кампания за пътна безопасност се проведе в Плевен

Вчера в Плевен се проведе интересно събитие за пътната безопасност за най-малките. Панорама мол Плевен и Институтът за пътна безопасност организираха специални демонстрации за деца, представящи основните правила, които трябва да спазват, когато са на улицата.

Богдан Милчев от ИПБ представи МИСИЯ НУЛА – кампанията за промяна в управлението на пътната безопасност, с цел свеждане броя на пострадалите при катастрофи до нулев или минимален брой чрез промяна на средата.

Ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен се включиха активно в събитието, като демонстрираха своите знания. Те бяха заедно със своите учители и директора Цветелин Горанов. Началното училище е единственият в България колективен член на Института.

Чрез инсталация, симулираща реална пътна обстановка, децата бяха поставени в „реални“ ситуации на пътя и обучавани какво да правят, как да бъдат по-отговорни и защо е важно да внимават, когато са на улицата. На симулатора се пробваха и активни шофьори, и хора без книжки.

Ева Попова, експерт по пътна безопасност от ИПБ, в продължение на няколко часа задава въпроси, провокирайки детското любопитство и включвайки малчуганите в игри. Доброволци от БЧК пък разказваха интересни неща и правиха демонстрации на оказване на първа помощ.

Материалът Кампания за пътна безопасност се проведе в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.