България Север

Бъдещето на Габрово е в различното управление

Европейското бъдеще на Габрово минава през различно управление, тъй като сегашните управляващи са се провалили в политиката на задържане на младите тук. С тези думи председателят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов се включи в дискусията „Европейското бъдеще на Габрово”.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

„Габрово има нужда от алтернативно управление, насочено към човека, имащ достойно право на труд, икономически условия да остане и отгледа децата си тук“, заяви той. Витанов счита, че средствата, идващи от ЕС, не трябва да стигат до определени приближени до властта фирми, а до всеки един габровец, квартал и дом.

„Сменяме кмета, но европейските фондове не спират, а точно обратното”, така Витанов опроверга страховете на габровци, че след избора на нов градоначалник средствата от ЕС ще секнат.

Според него твърдението на управляващите днес, че евросредствата ще спрат след смяната на местната власт е мантра, целяща да манипулира и сплаши габровци да гласуват по съвест. „Парите не ги дават Борисов или Томислав Дончев, а ЕС. Те просто ги използват“, заяви той.

По думите му в България при липса на икономика, средствата от ЕС се разглеждат като панацея, можеща да даде развитието на дадена община.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски изрази увереност, че Габрово ще има нов кмет, в лицето на Ивелин Николов. „Със средствата, дошли в Габрово от ЕС, можеха да се направят много повече неща, с доста по-добро качество, и те да стигнат до крайните квартали на града“, уверен е Свиленски.

„Средства от ЕС ще има! Но те трябва да се управляват от почтени хора, кмет и общински съветници“, каза той. По думите му Габрово е ярък пример за безотговорност в управлението на общинското дружество, грижещо се транспорта.

„Габрово се лиши от най-екологичния, евтин и сигурен транспорт – тролейбусите. Да си продадеш тролеите и да нарежеш изградената за тях мрежа, за да я продадеш, и да докараш от София 4-та употреба стари автобуси е престъпно! Трябва да бъде понесена отговорност“, коментира той.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Кандидатът за кмет Ивелин Николов подчерта, че шансът за промяна на Габрово след изборите на 27 октомври е реален. „Вярвам, че заедно можем да направим в Габрово да се живее по-добре. Можем да направим така, че повече габровци да се завърнат в родния си град, а младите да не напускат“, заяви кандидатът за кмет от Коалиция „БСП за България, АБВ“.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Местна
коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ). Местни избори 2019.
Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Материалът Бъдещето на Габрово е в различното управление е публикуван за пръв път на Gabrovo News.