България Север, Спорт

Футбол: Преслав Йорданов наказа родния си клуб

Централният нападател на „Септември“ (София) Преслав Йорданов, който е юноша на плевенския „Спартак“, вкара и двата гола при загубата на „Спартак“ с 0:2 от лидера във Втора лига „Септември“. Столичани бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с успеха.

„Спартак“ се бранеше през по-голямата част от срещата, като в предни позиции плевенчани разчитаха на контраатаки. През първото полувреме единствената опасност пред нашата врата бе в 12 минута, когато Георги Русев изпусна сам срещу вратаря Антонов, който спаси удара му. След почивката „Септември“ реши мача за 4 минути. В 53 мин. след ъглов удар Преслав Йорданов откри резултата с глава. Четири минути по-късно при идентична ситуация Преслав Йорданов вкара втори гол, като и при двете попадения не се зарадва.

Гостите можеха да се поздравят и с по-изразителен успех, но веднъж гредата помогна на плевенчани след удар на Ст. Николов. Пропуски направиха Спас Георгиев и Преслав Йорданов. За цял мач „Спартак“ не успя да създаде нито едно голово положение.

Материалът Футбол: Преслав Йорданов наказа родния си клуб е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.